Rozvod s psychopatem

Poslední aktualizace: 9 August 2023 | Napsal: Miroslav Sázovský

undefined

Rozvod s psychopatem je úplně odlišný od jakéhokoliv rozvodu, který byste mohli prožít. Především Evča pomáhá lidem a párům po celém světě s rozcházením a může vám potvrdit, že u rozvodu s narcistou běžné poučky, postup a metody nefungují.

Přestože se vám může zdát, že žádost o rozvod byla neplánovaná a spontánní, tak psychopat to měl jinak. Plánoval to několik měsíců předem a vymýšlel různé strategie a plány, jak zvítězit a vás totálně zničit.

Náhle někoho opustit není normální chování.

Na venek budou vypadat tak, že by chtěli zachránit vztah, ale musí se s vámi rozejít, protože vinu za rozpad manželství je na vaší straně. Vy a to vaše sebezničující chování, nikoliv jeho taktika a očividné zneužívání způsobily, že se musí brát formou rozvodu.

Psychopat má téměř v době, kdy vám podává žádost o rozvod v záloze min. jednu milenku nebo nový objekt zneužívání. Dokonce bude mít žaludek na to, aby to veřejně přiznal a jasně dal najevo, že jste ho k tomu dohnala vy a to vaše nepříčetné chování.

Psychopaté jsou vlastně malí chlapečci ve velkých kalhotách. Jsou tak vyděšení a bojí se, že nedokáží ukončit vztah a vstoupit do nového, ale budou jednat podle těchto nejčastějších způsobů chování.

Rozvodové způsoby chování psychopatů

  • Bez ostychu vám a vašemu blízkému okolí začne říkat, že ho zajímá někdo jiný a nebo rovnou řekne, že má milenku.
  • Bude to dělat tak dlouho, dokud nezačnete být zoufalá, apatická a nezačnete se stydět.
  • Bez výčitek svědomí vás označí za přecitlivělou, žárlivou.
  • Za to, že jste tak přecitlivělá a žárlivá, tak s vámi nebude mluvit a bude používat stonewalling a mlčení.
  • Tak dlouho bude mlčet, dokud nezačnete sama sebe ničit a v tom okamžiku všem poukáže na to, že to s vámi je zlé.
  • Vaše sebedestruktivní chování začne využívat k tomu, aby své nové objekty přesvědčil, že jste skutečně šílená, žárlivá a přecitlivělá a jeho podvádění vlastně není podváděním. Bude se chovat tak, že vlastně nedělá nic špatně.
  • Začne dělat pomlouvačné kampaně a vytvářet si své fanoušky, aby jim mohl ukázat, jak jste šílená a tím si obhájil svou milenku a nový vztah.
  • Začne se před vámi chovat jako "chudáček", který je obětí vašeho šílenství. Před ostatními bude sebejistý, klidný a charizmaticky člověk plný energie a pohody.
  • Odkopne vás tím nejméně citlivým způsobem, aby vás co nejvíce ponížil a zneuctil.
  • Neustále vám a ostatním bude ukazovat, jak je bez vás v novém vztahu spokojený a šťastný.
  • Pokud se setkáte na společenské akci, tak bude mlčet před svými fanoušky a naznačovat, jaký je chudáček, protože jste přítomná, ale když odejdete, tak všechny zavalí pozorností a ukáže, jak mu váš odchod udělal dobře.

Ačkoliv je to on, kdo lže a podvádí (což všichni vidí, ale mají pocit, že to je v pořádku, protože jim to řekl), předchozí kroky mu zajistí, že si nejen vaši přátelé, ale dokonce i právníci, psychologové a soudci mohou začít myslet, že je jen obětí vašeho šílenství a nepříčetnosti.

Psychopat vás doslova zažene a zašlape až na samé dno, kdy budete bojovat o pomyslné přežití. Budete si možná připadat jako totální blázen, proti kterému se spolčil celý svět.

Přesvědčí vás, abyste se někam dostavila a bude vám říkat, jak je to pro vás důležité, ale v půli cesty to vše zruší a nebo tam vůbec nedorazí. Dohodnete se, že přivede děti v neděli po večeři v 19:00 hodin, aby si stihly připravit do školy, ale on je přiveze večer v 22:00 hodin se slovy: "Ty toho naděláš. Moc to přeháníš. Nic tak vážného se nestalo. Teď jedeme z restaurace, kde měli i pořádný pohár zmrzliny." Bude to pro vás frustrující, nezodpovědné a děsivé, jelikož si uvědomíte, jaký to bude mít dopad na děti v následujících dnech. To je však jeho cíl. Ničit vám osobní plány a zasahovat do vašeho života.

Co vás totálně zmate bude jeho strategie milostného oblbování. Přestože z vás jeden den udělá "zrůdu" a bude vám vyprávět, jak měl skvělý sex se svou novou přítelkyní, tak druhý den se pozve na kávu a nabídne vám sex. Cílem není se s vámi vyspat, ale vyprovokovat vás k nepříčetnosti. Chce abyste mu psala sprosté, šílené a vulgární SMS, emaily a dopisy, které může bez souvislosti ukázat ostatním.

Rozvod s psychopatem je traumatizující

Pokud se chcete rozejít nebo se rozcházíte s psychopatem, on bude působit lhostejně a falešně. Bude se ve vás snažit vyvolat pocit, že jste absolutní nula a vůbec nic pro nikoho neznamenáte.

Během rozvodu budete muset poslouchat bolestivé příběhy o podvádění. Uslyšíte spoustu konverzačního salátu a pomluv.

Využijte zkušeností Evči s procesem rozcházení a psychickými poruchami osobnosti. Pokud vám již vědění nestačí, je čas vyhledat vedení. 

Naše podcasty na YouTube @evolucevztahu 

ZŘEKNUTÍ SE ODPOVĚDNOSTI: INFORMACE POSKYTOVANÉ V NAHRÁVCE NEBO TEXTU SLOUŽÍ POUZE PRO VZDĚLÁVACÍ ÚČELY A NENAHRAZUJÍ KLINICKOU PÉČI. O KONKRÉTNÍ RADY A POSTUPY SE PORAĎTE SE SVÝM TERAPEUTEM NEBO KOUČEM. TEXTY ČI NAHRÁVKY JSOU O EVOLUCI VZTAHŮ A OSOBNÍCH ZKUŠENOSTECH AUTORŮ.

NAHRÁVKY A TEXTY SE NEVZTAHUJÍ NA ŽÁDNOU KONKRÉTNÍ OSOBU A NEMĚLY BY SE POUŽÍVAT K OZNAČENÍ KONKRÉTNÍ OSOBY JAKO OSOBY TRPÍCÍ NARCISMEM, PSYCHOPATIÍ ATD. NENÍ UDĚLENO POVOLENÍ K ODKAZOVÁNÍ NA TENTO OBSAH NEBO HO PŘEPOSÍLAT, ZEJMÉNA K PODPOŘE TVRZENÍ, ŽE TVŮRCI TOHOTO OBSAHU VĚŘÍ NEBO PODPORUJÍ TVRZENÍ, ŽE KONKRÉTNÍ OSOBA JE NARCISTA ČI PSYCHOPAT. JEDNALO BY SE O NEOPRÁVNĚNÉ ZNEUŽITÍ OBSAHU A INFORMACÍ V NICH UVEDENÝCH.

Poslední články na blogu

Registrujte se & Získejte novinky

Budeme vám posílat informace o nových článcích, podcastech nebo službách, které nabízíme. Budete první, kdo bude vědět o blížících se online nebo živých událostech.

Evoluce vztahů

© 2023 Miroslav Sázovský | With ❤️ to Dorik 

comgate