Síla lásky - jedna věta změní vše

Poslední aktualizace: 18 February 2024 | Napsal: Miroslav Sázovský

undefined

Dovolte mi naučit vás o síle lásky. Existuje rozdíl mezi tím, když říkáte: "Nelíbí se mi, jak se ke mně chováš," a když vyjádříte: "Lásko, chci slyšet, co mi chceš říct. Mohl bys mluvit tišeji, abych ti opravdu porozuměl?"

Existuje rozdíl mezi touhou mít pravdu a touhou být ve vztahu, mezi potřebou prosazovat svůj názor a touhou pomoci partnerovi pochopit vaše pocity. Ve vztazích je otázka, kdo má pravdu, irelevantní. Důležité je, jak my dva dokážeme najít řešení, které bude vyhovovat oběma. Jak tedy mluvit o vztazích s pevným postojem?

Mnozí z nás přechází od pocitu bezmoci k pocitu individuální síly a všichni podporují individuální sílu. Z pocitu slabosti jsme přešli k pocitu síly. Nyní říkáme, co si myslíme, a pokud to někomu vadí, je to jeho problém.

Ale chci jít dál, nejen k individuální síle, ale k síle vztahu. To je další krok pro feminismus, pro ženy a pro celou společnost. Chci do vztahu přinést svůj plný hlas, stát si za svým a zároveň být ohleduplný k potřebám partnera.

Jak mohu pomoci tobě, abys pomohl mně?

Zde je zlaté pravidlo vztahu: "Lásko, co ti mohu dát, abys mi pomohl dát to, co žádám?" To představuje revoluční změnu, ne jen stání si za svým, ale vzájemnou podporu a otevřenost k potřebám druhého.

Odložme objektivní realitu a přestaňme se hádat o tom, kdo má pravdu. Hovořme s pokorou a láskou, podporujme se navzájem v tom, co potřebujeme a co nám může pomoci se cítit lépe.

Příklad: představte si typický stereotyp – bezohledný řidič a příliš nervózní spolujezdec. Místo souboje o "objektivní pravdu" by jeden mohl říci s láskou: "Vím, že mě miluješ. Když řídíš rychle a agresivně, cítím se vyděšená. Mohl bys jezdit opatrněji, abych se vedle tebe cítila lépe?" Tento přístup může ukončit dlouholeté hádky během několika minut.

Začněte s oceněním toho, co partner dělá dobře, a postavte na tom svou žádost. Namísto kritizování se zaměřte na to, jak můžete pomoci partnerovi dosáhnout toho, co od něj chcete. Tímto způsobem posilujete vztah, oceníte to dobré a jasně vyjádříte své potřeby. Buďte týmem a podporujte se navzájem ve všem, co děláte. To je cesta k posílení vztahu, ve kterém si oba vážíte sami sebe i druhého, a zároveň projevujete lásku a pevnost.

Naše podcasty na YouTube @evolucevztahu 

ZŘEKNUTÍ SE ODPOVĚDNOSTI: INFORMACE POSKYTOVANÉ V NAHRÁVCE NEBO TEXTU SLOUŽÍ POUZE PRO VZDĚLÁVACÍ ÚČELY A NENAHRAZUJÍ KLINICKOU PÉČI. O KONKRÉTNÍ RADY A POSTUPY SE PORAĎTE SE SVÝM TERAPEUTEM NEBO KOUČEM. TEXTY ČI NAHRÁVKY JSOU O EVOLUCI VZTAHŮ A OSOBNÍCH ZKUŠENOSTECH AUTORŮ.

NAHRÁVKY A TEXTY SE NEVZTAHUJÍ NA ŽÁDNOU KONKRÉTNÍ OSOBU A NEMĚLY BY SE POUŽÍVAT K OZNAČENÍ KONKRÉTNÍ OSOBY JAKO OSOBY TRPÍCÍ NARCISMEM, PSYCHOPATIÍ ATD. NENÍ UDĚLENO POVOLENÍ K ODKAZOVÁNÍ NA TENTO OBSAH NEBO HO PŘEPOSÍLAT, ZEJMÉNA K PODPOŘE TVRZENÍ, ŽE TVŮRCI TOHOTO OBSAHU VĚŘÍ NEBO PODPORUJÍ TVRZENÍ, ŽE KONKRÉTNÍ OSOBA JE NARCISTA ČI PSYCHOPAT. JEDNALO BY SE O NEOPRÁVNĚNÉ ZNEUŽITÍ OBSAHU A INFORMACÍ V NICH UVEDENÝCH.

Poslední články na blogu

Registrujte se & Získejte novinky

Budeme vám posílat informace o nových článcích, podcastech nebo službách, které nabízíme. Budete první, kdo bude vědět o blížících se online nebo živých událostech.

Evoluce vztahů

© 2023 Miroslav Sázovský | With ❤️ to Dorik 

comgate