Spokojíte se v vztahu s málem a hlavně ať to funguje?

Poslední aktualizace: 5 March 2024 | Napsal: Miroslav Sázovský

Pokud na následující věty řeknete: "Jako byste mluvil o mě." Tak toto video musíte vidět až do konce.

"Můj manžel je dobrý... samozřejmě kromě případů, kdy není. Je toho na něm hodně, co se mi líbí, ale ne vždy plní své sliby. Myslím, že toho má v poslední době hodně. Moc bych si přála, aby si s někým promluvil.  Dám tomu nějaký čas a uvidím, jak se věci vyvinou. Vím, že nikdo není dokonalý. Nejsem si jistá, jestli mám něco říct, nebo ne. Nechci vypadat jako náročná nebo ho odhánět. Neumím si představit, že bych zase začala chodit na rande. Nedokážete si představit jaké to je zlé. Nic lepšího stejně nenajdu.

Na mých koučovacích sezeních vidím, jak se žena za ženou přesvědčuje, že se "spokojí" s menším množstvím, než by měla. Ať už je to obtížná matka nebo manžel.

Všichni říkají téměř to samé: "Ano, potřeby ostatních jsou vždy na prvním místě a nevím, jak si mám postarat o ty své. Mám pocit, že to ani není možné."

Pokud máte manipulativní matku a přijmete roli "hodné dcery", naučíte se, že na vašich potřebách nezáleží.

Proto se možná chováte z jedním z následujících způsobů:

1) Snažíte se partnerem manipulovat, místo abyste položili základy dobrého vztahu. Místo toho, abyste byli příčinou v záležitosti a upřímně sdílet své potřeby a očekávání, budete kolem partnera chodit po špičkách a vyčkávat, jak se vztah vyvine.

2) Spokojit se málem, než byste si zasloužili, a doufáte, že se jednou vše změní.

Nemluvíte o zranění, které cítíte, protože se bojíte, že budete vypadat špatně a partner by vás opustil.

A pak zjistíte, že věrně čekáte a doufáte.

Je vám to podbné? Vždy říkám, že koučuji krásné bytosti a lidi s velkým srdcem, kteří chtějí jen milovat a být milováni.

Tolik jste se snažili upřednostňovat ostatní před sebou. Proč se ti to vždycky vymstí a skončí to tím, že se k tobě chlapi chovají špatně?

Jak vám to mohu říci, abyste to pochopili?

SNAŽÍTE SE, "ABY TO FUNGOVALO", MÍSTO ABYSTE SI NAŠLA LEPŠÍHO MUŽE... PROTOŽE NEVĚŘÍTE VE SVOU VLASTNÍ HODNOTU.

Nevidíš, že "aby to fungovalo" ti láme srdce a zároveň ti snižuje sebeúctu o jeden kompromis za druhým.

prozradím vám jedno tajemství. Nemusíte to dělat. Je to vaše nevědomé naprogramování, které vás drží zpět.

Příklad z praxe

Koučoval jsme jednu ženu, které bylo 42 let. Když vzpomínala, jak s ní manžel zacházel, tak se styděla a pořád opakovala, že byla hloupá, protože mu to dovolila.

Její manžel téměř nikdy nedodržel své slovo a neuměl si převzít odpovědnost za své chování. Téměř vždy obvinil ostatní z toho, že něco neudělal nebo splnil. Stále slibuje, že něco udělá, ale nikdy to nesplní. Když protestuje, manžel ji vždycky dokáže zahnat do kouta a říká ji, že je příliš náročné a neustále potřebuje nějakou pozornost. Protože nezná svou vlastní hodnotu, nakonec manželovi ustoupí a nedokáže se s ním vědomě rozejít nebo se za sebe postavila a nastavit zdravé hranice.

Na koučinku se přiznává: "Vím, že bych si to od něj neměla nechat líbit, ale nemůžu si pomoct."

A víte proč?

Protože... v sobě nosí podvědomý předpoklad, že svou "vrozenou" nedostatečnost musí kompenzovat tím, že _se_ bude snažit ve vztahu dělat víc, než si zaslouží.

V hloubi duše se stydí za to, že má vůbec nějaké potřeby. Byla podvědomě naprogramována tak, aby se stavěla na poslední místo.

Čím více se spokojí s málem, tím tím více není schopna vidět nevyváženost vztahu nebo se na vztahu stává závislá.

Na co jsme se zaměřili a co s tím má společného máma?

Manipulativní matka dává své dceři najevo, že způsob, jak být milována, je přizpůsobit se a adaptovat!

A Dobrá dcera se tuto lekci naučí až příliš dobře. je to na jednu stranu její dar a zároveň vztahové prokletí.

Láska k obtížné matce ve vás v horším případě zanechá pocit, že ji nemilujete, nebo že je láska v lepším případě podmíněná.

To, že máma byla nejistá a chovala se, jako by se s ní nepočítalo, neznamená, že vy musíte dělat totéž.

Ve skutečnosti, to tak nemusí být, pokud tomu nevěříte.

Vím, že to zní jednoduše. Je to jednoduché, ale není to snadné.

Co kdybyste se mohli probudit z nevědomého spánku? Představte si, že byste ve svých vztazích nahradili "spokojení se s méně" a "manipulaci" a místo toho randili a navazovali vztahy z místa důvěry?

Představte si, že si nastavíte vysoké standardy a otevřete své srdce.

Můžete dělat obojí! Ve skutečnosti musíte dělat obojí, aby to fungovalo.

Cesta k tomu, abyste si vážila sama sebe, vede přes přepsání defaultních přesvědčení, které máte ohledně své hodnoty, a to začíná u maminky. Jak té ve vašem životě, tak té, která žije ve vaší hlavě.

Jde spíše o přepsání nefunkčních přesvědčení než o učení nebo zdokonalování dalších triků.

Představte si, jak si kladete vysoké nároky na lásku, kterou si zasloužíte, místo abyste se vyčerpávali tím, že se spokojíte s málem a "snažíte se, aby to fungovalo".

Dlužíte to sami sobě.

Vděčíte za to dlouhé řadě žen, které přišly před vámi a ztratily se. Dlužíte to svým dětem a jejich dětem!

Nyní jste na řadě vy. Přerušte toto rodinné prokletí a buďte první ženou, která si dokáže žít život, který miluje.

V našem programu: Manipulativní matky - od hodné dcery k sebevědomé ženě vás osobně já nebo Evča povedeme, abyste si mohli objevit pasti, do kterých jste se chytili. Odhalíme vám nevědomé dohody, které jste s matkou uzavřeli. Porozumíte tomu, co se s vámi stalo, když jste byla malá a pomocí hlubokého transformačního procesu si dokážete vytvořit své nové silné já, které dokáže opět snít a postavit se za to, co je pro něj skutečně důležité a na čem mu záleží.

Chcete jít do té největší hloubky a pomáhat ostatním ženám?

Neznám lepší způsob, jak pro sebe něco objevit, než si převzít odpovědnost a učit to nebo vést ostatní. Abyste mohli být v něčem mistři v oboru, budete muset být v neustálé komunikaci o tom, jak žít život, který milujete. Jako kouč máte jedinečnou příležitost být v každodenní konverzaci o tom, co již máte za sebou.

S klienty můžete jít tak hluboko, jak jste se jen vy hluboko dostali. Proto v našem výcviku půjdete do takové hloubky, do které jste se ještě nikdy nedostali.

Včera 3.3.2024 jsme poprvé zveřejnili náš výcvik vztahových koučů, kteří dokáží pomoci lidem v komplikovaných vztazích.

Prohlédněte si naší nabídku na webu evolucevztahu.cz. V roce 2024 povedeme 12 zájemců, aby měli možnost být prosperujícím vztahovým koučem a dělat transformační rozdíly v životech ostatních. Máme jeden závazek, chceme, abyste byli plně obsazení koučové, protože pak bude naše práce dávat smysl a dokážeme pomoci mnohem více krásným bytostem, jako jste právě i vy.

Naše podcasty na YouTube @evolucevztahu 

ZŘEKNUTÍ SE ODPOVĚDNOSTI: INFORMACE POSKYTOVANÉ V NAHRÁVCE NEBO TEXTU SLOUŽÍ POUZE PRO VZDĚLÁVACÍ ÚČELY A NENAHRAZUJÍ KLINICKOU PÉČI. O KONKRÉTNÍ RADY A POSTUPY SE PORAĎTE SE SVÝM TERAPEUTEM NEBO KOUČEM. TEXTY ČI NAHRÁVKY JSOU O EVOLUCI VZTAHŮ A OSOBNÍCH ZKUŠENOSTECH AUTORŮ.

NAHRÁVKY A TEXTY SE NEVZTAHUJÍ NA ŽÁDNOU KONKRÉTNÍ OSOBU A NEMĚLY BY SE POUŽÍVAT K OZNAČENÍ KONKRÉTNÍ OSOBY JAKO OSOBY TRPÍCÍ NARCISMEM, PSYCHOPATIÍ ATD. NENÍ UDĚLENO POVOLENÍ K ODKAZOVÁNÍ NA TENTO OBSAH NEBO HO PŘEPOSÍLAT, ZEJMÉNA K PODPOŘE TVRZENÍ, ŽE TVŮRCI TOHOTO OBSAHU VĚŘÍ NEBO PODPORUJÍ TVRZENÍ, ŽE KONKRÉTNÍ OSOBA JE NARCISTA ČI PSYCHOPAT. JEDNALO BY SE O NEOPRÁVNĚNÉ ZNEUŽITÍ OBSAHU A INFORMACÍ V NICH UVEDENÝCH.

Poslední články na blogu

Registrujte se & Získejte novinky

Budeme vám posílat informace o nových článcích, podcastech nebo službách, které nabízíme. Budete první, kdo bude vědět o blížících se online nebo živých událostech.

Evoluce vztahů

© 2023 Miroslav Sázovský | With ❤️ to Dorik